Un quatre de set aquàtic?

4 years ago by in Activitats Tagged: , , , , ,
Els Castellers de Barcelona van aprofitar la cerimònia d’inauguració dels Campionats Mundials de Natació, al Palau Sant Jordi, per mostrar-se a tot el món descarregant un quatre de set net subaquàtic. La coreografia castellera va esdevenir un dels moments culminants de l’espectacle dirigit Hansel Cereza. El pis de baixos del castell va romandre més de vint minuts totalment submergit en l’aigua de la piscina de quaranta milions de litres que s’ha instal•lat especialment per aquest esdeveniment esportiu.

La cerimònia d’inauguració va ser dissenyada en forma de missatge ecologista en el que es posava en evidència la importància de l’aigua en el cicle vital de la terra. L’acte comptava amb tres personatges principals: el pioner del submarinisme a Catalunya, Eduard Admetlla, i dos nens que recreaven d’un costat l’espai sec i de l’altre l’aigua; però la coreografia que més expectació va aixecar va ser la protagonitzada pels Castellers de Barcelona. A un quart d’onze de la nit, la colla degana de la ciutat va alçar el primer castell subaquàtic de la història dels castells.

Pis a pis, els quatre membres de cada nivell van saltar a la piscina vestits amb l’indumentària castellera per ocupar les seves posicions. Els baixos, van rebre el suport d’un grup de submarinistes perquè poguessin parar el castell totalment submergits a l’aigua. Tot i que els castellers del segon pis van quedar amb el cap just per sobre del nivell de l’aigua, van disposar d’un tub de respiració per motius de seguretat mentre que la resta del castell va alçar-se de la forma habitual.

Font: ACPG – Redacció

Articles relacionats:

Administrador d'Aligual.cat!

  • Published: 369 posts

Leave a Comment


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.